Werkwijze

De ervaring die we de afgelopen 40 jaar hebben opgedaan hebben we vertaald naar een gestructureerde werkwijze. Graag willen wij u hier in het kort uitleggen hoe wij uw wensen vertalen naar een perfect eindproduct.


1. Wensen vertalen naar offerte

Uw wensen en ideeën zijn voor ons het uitgangspunt. U kunt met uw boot naar onze uitgebreide werkplaats komen of wij komen naar de ligplaats van de boot, net wat u wenst. Samen bekijken we wat voor u de beste oplossing is op het gebied van materiaalkeuze, kleur, bevestiging, etc. Wij laten u graag de talrijke mogelijkheden zien. Op basis van dit gesprek ontvangt u een offerte op maat waarin u exact kunt zien waar de kosten zitten, open en duidelijk, geen verassingen achteraf. Na ontvangst van de offerte nemen wij contact met u op om te bespreken of deze aan uw wensen voldoet en deze zo nodig bij te stellen.

Na uw akkoord op de offerte gaan we zo snel mogelijk voor u aan de slag.

U kunt in ons offerteformulier uw gegevens invoeren, dan nemen wij binnen 1 werkdag contact met u op.


2. Vervaardiging buizen frame

Als uitgangspunt voor bijna al onze producten beginnen we met het maken van een buizen frame, het ‘skelet’ van de kap. Deze wordt in ons bedrijf op maat gebogen en in elkaar gezet.


3. Inmeten

Op de door u gewenste locatie, de stand- of ligplaats van uw boot, meten we met behulp van het buizen frame en plasticfolie (de mal) exact welke lijnen en vormen het zeil moet krijgen om precies aan te sluiten op uw boot. ‘Meten is weten’, de kwaliteit van het eindresultaat is een kwestie van millimeterwerk.


4. Mal digitaliseren

De mallen worden hierna in onze werkplaats gedigitaliseerd door middel van een grote inleestafel die gekoppeld is aan een computer. Via een specifiek besturingsprogramma wordt van de plasticfolie een digitale tekening gemaakt.


5. Uittekenen in AutoCAD

Deze digitale tekening wordt vervolgens in het programma AutoCAD uitgewerkt en klaargemaakt voor onze computergestuurde CNC snijmachine.


6. CNC-snijmachine

De CNC snijmachine snijdt het zeildoek aan de hand van de digitale tekening. Een 1 op 1 vertaalslag van digitale informatie naar de uitvoering op het zeildoek.


7. Naaiproces

Een vast team van ervaren medewerkers zorgt in ons eigen naaiatelier voor een secure en nauwgezette uitvoering. Alle losse delen van de totale kap worden aan elkaar gestikt met behulp van speciale naaimachines. Uw kap wordt geheel naar eigen wens afgewerkt.


8. Montage

Op de boot wordt het eindproduct vervolgens afgemonteerd en vind de eindoplevering plaats. Door de inzet van een luchttent kunnen we ook in weer en wind zorgen voor een tijdige én schone oplevering. Materiaalgarantie, reparatie en onderhoud maken vanzelfsprekend deel uit van onze nazorg.

Ons zeilwerk is en blijft het resultaat van de optimale combinatie van ervaring en expertise, de inzet van moderne technieken, kwalitatief hoogwaardige stoffen en ambachtelijk handwerk. Met Gommans Zeilen bent u in het bezit van kwaliteitswerk.